Vijf voordelen van zonnepanelen
leasen via Censo

01 juni 2022
Door Jeanine van der Veen

Met de huidige energieprijzen is zelf zonne-energie opwekken absoluut interessant. Alleen niet elk bedrijf heeft hiervoor de ruimte en de SDE++ subsidie voorziet niet in het opvangen van de investering in zonnepanelen. De SDE++ geeft namelijk prijsgaranties voor de opgewekte zonnestroom. Het is een vangnet voor het geval dat de energieprijzen lager zijn dan de kostprijs van de zonnestroom, zodat er een garantie op een rendabele businesscase ontstaat. Het leasen van zonnepanelen voor uw bedrijfsdak is dan ook een goed alternatief wanneer u niet wil, kan of mag investeren, maar wel wil verduurzamen en besparen.

Leasen via een kredietverstrekker

Voor het leasen van zonnepanelen zijn verschillende aanbieders en uitvoeringsinstructies mogelijk.  Zo kunt u kiezen voor een leaseconstructie via een kredietverstrekker zoals een bank. Na financiering heeft u dan vervolgens meerdere partners nodig om de zonnepanelen-installatie te realiseren, monitoren en onderhouden. Het nadeel hiervan is dat er door een veelheid aan partners een integrale visie ontbreekt, u zelf de regie moet voeren over de installatie en risico loopt op de exploitatie van de zonnepanelen.

Leasen via een turn-key energy serviceprovider

Een andere optie is om te kiezen voor een turn-key energy serviceprovider zoals Censo. Het voordeel hiervan is dat u niet alleen in de financiering bent voorzien, maar ook één aanspreekpunt heeft die van A tot Z alles voor u regelt gedurende de levensduur van uw zonnepanelen. En doordat wij u een opbrengstgarantie geven, loopt u geen enkel risico.

De vijf voordelen van zonnepanelen leasen via Censo

 

1. Een turn-key oplossing

We hebben alle expertise in huis voor de voorbereiding, realisatie en het onderhoud van zonnepanelen voor bedrijfsdaken. Wij regelen de financiering en ontzorgen in het volledige traject tegen een vooraf afgesproken lease bedrag.

2. Verhoogde kans op toekenning SDE++ subsidie

Als het project in aanmerking komt voor de SDE++ subsidie vraagt Censo voor u de subsidie aan. Onze aantoonbare ervaring met subsidie aanvragen verhoogt de kans op toewijzing van de populaire subsidie aan uw project.

3. 100% aansluiting op uw energievraag en de mogelijkheid op terug- en/of doorlevering

Wij ontwerpen zelf uw zonnepanelen-installatie. Daarbij kijken we goed hoe en wanneer u energie gebruikt of gaat gebruiken in de toekomst. En we kijken naar slimme integraties met alle energievragers binnen en buiten uw gebouw, zoals een elektrische wagenpark. We passen het ontwerp van de zonnepanelen hierop aan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we uw dak niet 100% vol leggen met zonnepanelen. We zorgen er altijd voor dat het aantal panelen 100% aansluit op uw energievraag én de mogelijkheid op terug- en/of doorlevering. Meer panelen is niet altijd beter!

4. Zekerheid dat u voldoet aan actuele wet- en regelgeving

Wij zijn verantwoordelijk voor de juiste keuze van de componenten, op tijd uitvoeren van onderhoud en wettelijke inspecties en het tijdig vervangen van componenten. U heeft hier geen omkijken naar.

5. Opbrengstgarantie

Wij monitoren continu de opbrengstprestaties van uw zonnedak en borgen uw besparing door het afgeven van een opbrengstgarantie. Wij richten een dashboard voor u in zodat u zelf ook precies kunt zien hoe uw zonnepanelen presteren. 

Kennismaking plannen of een offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de leasemogelijkheden van zonnepanelen voor uw bedrijfsdak via Censo? Plan dan een kennismaking met ons of vraag direct een offerte aan. Naast leasen bieden wij ook een mogelijkheid om uw bedrijfsdak aan ons te verhuren: uw dak als inkomstenbron! U ontvangt een bedrag voor de verhuur en wij leveren de stroom, indien gewenst, aan u terug.

Censo Brainstorm Beeldlijn (Presentatie (169)) (1)
Verduurzamen doen we samen

Thema's

Direct contact

Mart de Jong

Projectontwikkeling

“Wij helpen u graag met verduurzamen
en te besparen op kosten”