Marktanalyse

Vanuit onze gedetailleerde marktanalyse en diepgaande kennis van de energiemarkt, bieden wij de beste strategieën voor jouw energie-inkoop. Samen kijken we naar welke oplossing het beste bij jouw bedrijf past.

Inkoopcollectief

In ons krachtige inkoopcollectief bundelen we de energie-inkoop van jou en andere klanten via een defensieve strategie. Hierdoor profiteer je van de beste contractvoorwaarden, schaalvoordelen en de meest voordelige tarieven.

Inkoop op maat

We onderhandelen namens jou met verschillende energieleveranciers om het beste energiecontract te regelen. Of het nu gaat om specifieke contractvoorwaarden, zoals mutatiebandbreedte op volume en aansluitingen, of een gepersonaliseerde inkoopstrategie, wij zorgen voor de beste tarieven.

Factuurvalidatie- en beheer

Bespaar tijd en geld met geautomatiseerde factuurcontrole. Censo vergelijkt uw energienota's met verbruik en contractgegevens, corrigeert fouten en biedt rapportages en betalingsmogelijkheden op maat. Volledige controle en gemak.

Censo (8)

Een dynamische markt

De energieprijs wordt sterk beïnvloed door de ontwikkelingen in de energiemarkt. Leveranciers van energie spelen hierin een cruciale rol. Zij kopen energie in van verschillende bronnen, zoals fossiele brandstoffen, hernieuwbare energiebronnen en kernenergie. Ze handelen ook op de groothandelsmarkt, waar prijzen continu fluctueren door schommelingen in de vraag, geopolitieke gebeurtenissen, weersomstandigheden, beschikbaarheid van energiebronnen en overheidsbeleid.

De optimale inkoopstrategie

Om tot een optimale energie-inkoopstrategie te komen, is een grondig inzicht in de energiemarkt en het volgen van trends essentieel. Alleen dan kun je strategische beslissingen nemen, zoals timing van inkoop. Wij helpen je bij het analyseren van marktinformatie, het identificeren van kansen en risico's en het optimaliseren van jouw inkoopbeleid voor energie. Wil je defensief inkopen of ben je bereid wat meer risico te nemen? Onze marktanalisten adviseren je over wat het beste bij je past. Altijd gunstige prijzen en voorwaarden in een dynamische marktomgeving. 

Dit is onze aanpak

In vijf stappen naar optimaliseren van je energie inkoop.

Inzicht creëren

We starten met het creëren van een grondig inzicht in jouw huidige energiebehoeften, verbruikspatronen en kostenstructuur. We analyseren deze energiegegevens en identificeren mogelijkheden voor optimalisatie. 

Ambitie bepalen

Samen stellen we duidelijke doelen en targets op voor jouw energie-inkoopstrategie. We bepalen wat je wilt bereiken, zoals kostenbesparingen, duurzaamheidsdoelstellingen of risicobeheer. 

Advies

Je ontvangt van ons een deskundig advies, gebaseerd op de gecreëerde inzichten en jouw ambitie. Een advies dat helemaal past bij jouw doelen. 

Actie

We implementeren de geadviseerde strategie en voeren de nodige acties uit. Zoals het onderhandelen met leveranciers en realiseren van maatwerkaanpassingen in leveringscontracten.

Continu verbeteren

Wij monitoren en evalueren voortdurend onze energie-inkoopprestaties. We blijven up-to-date met marktontwikkelingen. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw energie-inkoop altijd in lijn is met de kansen op de markt.

Ons Merk Het DNA Van Censo (14.8 X 21 Cm) (Facebook Bericht (Liggend)) (1640 X 634 Px) (23)
Frits Maas, marktanalist / engineer flex services

“Samen jouw inkoop optimaliseren?”

Contact