FloraZON en Daily Trade Fair kiezen voor laden met Censo

Laadvoorzieningen voor FloraZON en Daily Trade Fair

Ons Merk Het DNA Van Censo (14.8 X 21 Cm) (Facebook Bericht (Liggend)) (1640 X 634 Px) (27)
Door
Job
Florazon Snellader

Vastgoedadviseur Ger Kamps van FloraZON Vastgoed B.V. en Daily Trade Fair B.V. in Venlo zocht voor beide locaties een geschikte partij om laadvoorzieningen te organiseren. Kennis over de EV-markt en laadpalen ontbrak en dus gebruikte hij zijn netwerk dat leidde naar Censo.

 Zoektocht

FloraZON Cash en Carry is een complete inkoopplek voor bloemisten en tuincentra. Vanuit Duitsland, Nederland en België kunnen inkopers terecht voor een uitgebreid assortiment aan bloemen, planten en benodigdheden. Daily Trade Fair Venlo, niet ver van FloraZON, is een jaarrond beurs die eind 2023 de deuren opent voor home en living accessoires en hospitality cadeaus en accessoires voor thuis. “De laadbehoefte van onze klanten en bezoekers zien we steeds meer toenemen. Daarom startte ik met ‘Ondernemend Venlo’ en ‘Stichting Duurzame Bedrijventerreinen’ om de laadvoorzieningen te organiseren. De bereidheid bij beide partijen was er zonder meer, maar het ging niet erg snel vooruit. Dat geeft ook niet, misschien wilde wij wel sneller dan de rest en dan moet je je conclusies trekken en verder gaan. En dat hebben we gedaan. We klopten aan bij Censo, die al jarenlang voor ons alle energiezaken regelen. Na een gesprek en een presentatie over de slimme laadoplossingen was ik direct overtuigd van de kennis en kunde op dit gebied, aldus Ger Kamps.

Complex landschap

Ger Kamps: “Ik kwam er al snel achter dat het project ingewikkelder was dan ik dacht. Het is meer dan alleen een laadpaal. Je wilt voorbereid zijn op de laadbehoefte in de toekomst, de juiste plek kiezen, de geschikte hardware selecteren en de realisatiefase begeleiden. Die kennis ontbreekt bij ons en dan is het erg prettig als een betrouwbare partij dit geheel van je kan overnemen.” Censo nam het gehele traject dan ook volledig over van FloraZON Cash en Carry en Daily Trade Fair Venlo.

Laadoplossingen

Voor FloraZON Cash en Carry is er een laadhub met een snellader en twee reguliere laadpalen met vier laadpunten gerealiseerd. De huidige capaciteit van de netaansluiting was niet voldoende en daarom vroeg Censo een grootverbruik aansluiting aan. De realisatie hiervan heeft zo'n 40 weken geduurd en bracht dus flink wat vertraging met zich mee voor de realisatie van de laadhub, terwijl er al een laadbehoefte was. Censo installeerde dan ook een tijdelijke reguliere laadpaal met twee laadpunten waar klanten van FloraZON Cash en Carry konden laden. Nu is de laadhub met snellader en de twee laadpunten op de eigen aansluiting gerealiseerd. Ook voor Daily Trade Fair Venlo realiseerde Censo twee reguliere laders met 4 laadpunten met de mogelijkheid om dit uit te kunnen breiden met 20 laadpunten als de laadbehoefte verder toeneemt.

Richten op ondernemen

Voor beide laadoplossingen neemt Censo de volledige investering, exploitatie en het beheer en onderhoud voor haar rekening. Ger Kamps: “Dit is erg prettig. Wij stellen alleen een stukje grond ter beschikking en Censo zorgt voor de rest. Ik ben daar erg blij mee, want hierdoor loopt FloraZON Cash en Carry en Daily Trade Fair Venlo geen risico en hebben wij de investering voor de laadpalen niet zelf hoeven doen. De laatste jaren met COVID hebben onze plannen voor Daily Trade Fair Venlo een behoorlijke vertraging opgelopen en de markt is op het moment bijzonder grillig. Neem bijvoorbeeld de oplopende levertijden en transportkosten vanuit Azië. Een extra kostenpost van de laadpalen zouden niet prettig zijn geweest”. Doordat het gehele traject van ontwerp, realisatie en exploitatie niet meer in handen van FloraZON Cash en Carry en Daily Trade Fair Venlo liggen is er ook focus voor het bedrijf om zich met ondernemen bezig te houden en niet met zaken die niet tot de core business horen.

Job Censo
Job Geuverink, sales engineer

"Zullen we kennismaken?"

Contact