Altijd zaken doen met een officieel erkend meetbedrijf

De overheid heeft bepaald dat grootverbruikers voor hun elektriciteits- en/of gasverbruik gebruik moeten maken van meetdiensten uitgevoerd door een erkend meetverantwoordelijke. Bij ons ben je daarvoor aan het goede adres! 

Adequate verwerking van je meetdata

Jouw meetdata van elektriciteit, gas, water, stoom, warmte en koude lezen we uit, verzamelen we en slaan we op. We bepalen je verbruik en verzenden je meetdata naar de netbeheerder en naar jou. Hartstikke belangrijk dus!

Toegang tot platform Censo.live

Doe je zaken met Censo? Dan krijg je altijd toegang tot ons energiemanagementplatform Censo.live. Hiermee krijg je 24/7 inzicht in je energieverbruik en eventuele teruglevering van je zonnepanelen. Jouw energiedata bevat alle informatie die nodig is om kosten te besparen en te verduurzamen. Zo houd je grip op je energie. 

Volledige ontzorging

Wij ontzorgen je volledig in plaatsing, beheer en onderhoud van (tussen)meters voor elektriciteit, gas, water, stoom, warmte en koude. We voeren periodieke controles uit en verhelpen storingen aan de meetinrichting. Naar jouw meters heb je geen omkijken meer.

Aerial View From High Altitude Of Distant City Cov 2022 08 14 08 36 35 Utc

Het belang van nauwkeurige meetinstrumenten en gedetailleerde meetgegevens

Onze energiemarkt wordt steeds complexer door de snelle verschuiving naar duurzame energiebronnen zoals wind en zon. Hierdoor krijgen meetbedrijven een grotere rol in het verzamelen, analyseren en valideren van meetdata, aangezien er meer spelers zijn en de vraag en aanbod van elektriciteit onvoorspelbaarder wordt.

Het is dan ook van groot belang dat je alle apparatuur en processen om jouw meetgegevens zorgvuldig te verwerken, op orde hebt. Dit is essentieel om de juiste facturering van je energierekening te waarborgen. Gedetailleerde meetgegevens helpen natuurlijk ook bij energiebesparing en efficiëntieverbeteringen. Heeft jouw bedrijf het optimaal ingeregeld voor nu en in de toekomst? Wij denken graag met je mee!

DV 3386

Wij zorgen voor alles

Dat klink als veel en dat is het ook. Wij zorgen voor installatie van je energiemeters en het aflezen, verzamelen en opslaan van je meetdata. Deze meetdata verzenden we naar jouw netbeheerder. Ook nemen we het beheer en onderhoud van de meters helemaal uit handen. En natuurlijk staan we voor je klaar om storingen te verhelpen. Dat noemen wij complete ontzorging!

We geven graag antwoord op je vragen.

Wanneer ben je een grootverbruiker?

Een grootverbruiker is een afnemer met een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3x80 Ampère, of een gasverbruik heeft van meer dan 40m3 per uur.

Wat is de juiste elektriciteitsmeter voor een grootverbruiker?

Voor het bepalen van de juiste meter zijn een aantal zaken van belang, zoals het gecontracteerde vermogen en het spanningsniveau van de aansluiting. In veel gevallen volstaat een 50 kW – 1 MW Laagspanning (LS Klasse 1 enkele meting) meter. Het kan zijn dat de situatie van jouw bedrijf om een ander type meter vraagt. Hierover geven we je graag advies.

Wat is de juiste gasmeter voor een grootverbruiker?

Welke gasmeter je nodig hebt is helemaal afhankelijk van de behoefte aan gas. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste gasmeter.

Wat is het nut van een tussenmeter?

Een tussenmeter is ideaal voor het verkrijgen van meer inzicht in het energieverbruik of voor een uitsplitsing van verbruik en kosten binnen je bedrijf. Want met een tussenmeter kun je het verbruik vaststellen per bedrijfsruimte en zelfs het verbruik van bepaalde machines of apparaten. Tussenmeters zijn dus ideaal om een gedetailleerder inzicht te krijgen in het elektriciteitsverbruik en een belangrijk middel om energie te besparen.

Wanneer heb je een brutoproductiemeter nodig?

Een brutoproductiemeter geeft inzicht in verbruik en teruglevering van elektriciteit. Dit is belangrijk wanneer je zonnepanelen gaat plaatsen. Want een brutoproductiemeter registreert exact hoeveel elektriciteit je opwekt en hoeveel elektriciteit je teruglevert aan het openbare net. En als je gebruik wilt maken van overheidssubsidies, is een brutoproductiemeter een vereiste!

Ons Merk Het DNA Van Censo (14.8 X 21 Cm) (Facebook Bericht (Liggend)) (1640 X 634 Px) (5)
Mark Silverentand, duurzaamheidsconsultant

“Meten wordt steeds belangrijker!”

Mark