De toekomst maken we samen

Vacature
groepsbusiness controller

Kom jij ons helpen de CO2-reductie van zakelijk Nederland te versnellen?  

Vacature groepsbusiness controller

Een eindverantwoordelijke rol in een missiegedreven organisatie met een mensgerichte cultuur. Jouw belangrijkste doel als strategisch sparringpartner van de directie is, samen met jouw team, meehelpen aan de financiële groei van onze organisatie.

40 uur - Nederland, standplaats Nieuwegein/hybride

Over ons

Wij ontzorgen zakelijk Nederland in de optimale route naar een 100% CO2-neutraal gebouw. Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij alles onder één dak om te verduurzamen, inclusief financiering. Meer weten over Censo? Lees het hier.

De functie

Wij zijn gedreven de duurzame energietransitie van zakelijk Nederland te versnellen. Want wij willen een betere wereld voor de volgende generatie. Als onze groepsbusiness controller kun je hieraan bijdragen! Als business controller van de groep fungeer je als sparringpartner van de CFO en het MT van Censo en ondersteun je de bedrijfsonderdelen van Censo op financieel/strategisch gebied. De business controller stelt op basis van financiële en operationele data analyses en actieplannen op die de business verbeteren en stelt de management informatie op. Daarnaast is de business controller medeverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de planning & control cyclus. Daaronder vallen het opstellen van maandrapportages, de meerjarenplanning, de begroting en prognoses van de betrokken bedrijfsactiviteiten.

Je dagelijkse werk

In je dagelijkse werk ben je onder andere bezig met:

Accounting & control

 • Leidinggeven aan het bottom-up budget/forecast proces door te zorgen voor de juiste formats en input
 • Het optimaliseren, coördineren en bewaken van de planning & control cyclus, het analyseren van bedrijfs- en projectresultaten en het opstellen van de financiële meerjarenplanningen en analyses
 • Faciliteren van het audit-proces
 • Vertaling van strategische bedrijfsdoelen naar heldere KPI's en standaardiseren van KPI-rapportage

Reporting

 • Het verzorgen van periodieke interne en externe financiële rapportages (incl. consolidatie), begrotingen, jaarrekeningen, investeringsanalyses, winst- en verliesrekeningen etc.
 • Het onderbouwen van strategische, tactische en operationele beslissingen aan de hand van financiële rapportages en ontwikkelingen
 • Opzetten / verder ontwikkelen van Business Control (KPI rapportage, etc.) voor de groep
 • Verantwoordelijk voor diverse financiële analyses (cashflowanalyse, marge analyse, liquiditeitsprognoses, latest estimates, etc.)
 • Proactief signaleren, rapporteren en verklaren van afwijkingen op de KPI's versus budget

Transacties/treasury

 • Afstemming van in- en uitgaande geldstroom

Compliance

 • Verantwoordelijk voor afstemming met belastingdienst, legal advisor en accountant

De ideale kandidaat

 • Heeft een afgeronde opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie of Accountancy aangevuld met een RA opleiding bij een gerenommeerd accountantskantoor
 • Heeft minimaal vijf jaar ervaring als (assistent) controller in het bedrijfsleven in een brede financiële rol, waar je met zowel de aspecten van finance control als project control en business control te maken hebt gehad
 • Heeft kennis en affiniteit met de harde kant van finance (wet- en regelgeving, kennis van verslagleggings- en accountingprincipes) en past dit toe op de business

Ons aanbod

Een uitdagende functie bij een ambitieuze organisatie waarin je bijdraagt aan een betere wereld. Naast een marktconform salaris, een mobiliteitsbudget, mobiele telefoon, laptop en 25 vakantiedagen, bieden we jou de flexibiliteit om hybride te werken en een optimale ‘work-life-balance’ te creëren.

Meer informatie of solliciteren

Wil je meer weten? Neem contact op met Jorrit Rijnbeek, CFO, E. jorrit.rijnbeek@censo.nl. Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen aan Jorrit. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Tijdens het sollicitatieproces kunnen wij je CV en motivatiebrief voor selectiedoeleinden delen met collega’s. Door te solliciteren geef je ons toestemming hiervoor en geef je toestemming aan Censo om tot één jaar na de sollicitatieprocedure je gegevens te bewaren. Voornoemde gegevens delen we nooit met derden.

De toekomst maken we samen.

Meer weten over deze vacature?

“Neem gerust contact met me op, ik vertel
je er graag meer over”