Samen sneller verduurzamen

Vacature inkoper energie & marktspecialist

Kom jij ons helpen de CO2-reductie van zakelijk Nederland te versnellen?  

Vacature inkoper energie & marktspecialist

Heb jij ervaring met de driehoek van sales, inkoopadvisering en marktanalyse? En ben jij op zoek naar een interessante vervolgstap in jouw carrière in de duurzame energiemarkt? In deze zelfstandige functie lever je een belangrijke bijdrage aan het verbeteren en door ontwikkelen van ons inkoop & adviseringsproces richting klanten, zowel op tactisch als operationeel niveau! Iets voor jou?
Fulltime, Standplaats Oisterwijk - NL

Over ons

Wij ontzorgen zakelijk Nederland in de optimale route naar een 100% CO2-neutraal gebouw. Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij alles onder één dak om te verduurzamen, inclusief financiering. Meer weten over Censo? Lees het hier.

Het team

Je maakt onderdeel uit van het team Market intelligence en portfoliomanagement. Je werkt aan diverse disciplines zoals ontwikkeling Inkoopstrategieën, verzorgen van inkoopadvies, Analyse & Monitoring marktonwikkelingen, leveranciersselectie en inkoopbegeleiding grootzakelijk klanten.

De functie

 • Je ontzorgt de klant door het voorbereiden en begeleiden van inkooptrajecten energie. Na het afronden van het inkooptraject, start jouw adviseringsrol en werk je samen met de klant de juiste inkoopstrategie uit.
 • Je volgt en analyseert dagelijks de marktontwikkelingen en adviseert pro actief de klanten op basis van de overeengekomen inkoopstrategie.
 • Je kent de energiemarkt door- en door en selecteert op basis van de klantwensen de juiste leveranciers voor jouw inkooptrajecten.
 • Je onderhandelt de juiste contractcondities uit voor de klant en sleept de beste overeenkomst uit het vuur.
 • Je bent het aanspreekpunt voor de grootzakelijke klant op het gebied van inkoop en inkoopadviezen.
 • Administratie is jou niet vreemd en je borgt zorgvuldig de afgesproken contractvoorwaarden, dienstverlening- en inkoopstrategie.

Onze ideale kandidaat

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Communicatief vaardig zowel in woord als geschrift
 • Proactief, analytisch en servicegericht
 • Minimaal drie jaar ervaring in de energiemarkt
 • Spin in het web tussen sales, klant en leveranciers

Ons aanbod

Een uitdagende functie bij een ambitieuze organisatie waarin je bijdraagt aan een betere wereld. Naast een salaris tussen de € 3.500,- en €4.500,- bruto per maand, een goede mobiliteitsregeling, laptop en 25 vakantiedagen bieden we jou de flexibiliteit om hybride te werken en een optimale ‘work-life-balance’ te creëren.

Meer informatie of solliciteren

Wil je meer weten? Raymond Beekman, Manager inkoop- en productontwikkeling, kan je alles vertellen over de functie, M. 06-14572407. Heb je vragen over het proces, neem dan contact op met Jos van Moerkerk, HR, M. 06-48968370. Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar hr@censo.nl, t.a.v. Raymond Beekman.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

"Bij Censo nemen we geen besluiten vóór elkaar maar mét elkaar. We bepalen samen de koers hoe onze missie te bereiken. Zo is iedereen betrokken. En dat maakt ons net even anders!"


Jos van Moerkerk

Meer weten over deze vacature?

“Bel me gerust, ik vertel
je er graag meer over”