Voldoen aan wet- en regelgeving en besparen op verbruik

Wij stellen een actieplan op met energiebesparende maatregelen die voor je pand mogelijk zijn. Daarbij nemen we de erkende maatregelenlijst (EML) mee. We zorgen ook dat je voldoet aan de informatieplicht en dienen de verplichte rapportage voor je in bij de RVO. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. 

Besparen op inkoop

Energie kopen wij strategisch voor je in en je betaalt geen vastrecht meer. Je bespaart bij Censo gemiddeld 30% op landelijke gemiddelde tarieven van meetdiensten. Het afstemmen met de netwerkbeheerder van het contractvermogen met je lange termijn ambities en energiebehoeften verzorgen wij ook voor jou. 

Toegang tot platform Censo.live

Doe je zaken met Censo? Dan krijg je altijd toegang tot ons energiemanagementplatform Censo.live. Hiermee krijg je 24/7 inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik en eventuele teruglevering van je zonnepanelen. Jouw energiedata bevat alle informatie die nodig is om kosten te besparen en te verduurzamen. Zo houd je grip op je energie.

Energiebeheer

Wij ontzorgen je volledig in al je energiezaken, dit betekent dat jij je kunt richten op je kernactiviteiten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wet- en regelgeving, energieverbruik en inkoop. Met onze ondersteuning en expertise zorgen we ervoor dat alles soepel verloopt.

Censo (5)

Energiemarkt in beweging 

De energiemarkt verandert snel en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wetgeving, zoals het Klimaatakkoord, de Wet milieubeheer en de Omgevingswet, legt bedrijven verplichtingen op. Dit omvat het indienen van rapportages bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het nemen van energiebesparende maatregelen. Eigenaren en beheerders van gebouwen moeten hieraan voldoen. 

Wat zien wij in de praktijk? 

In de praktijk zien we dat ondernemers de energiemarkt als complex en ontoegankelijk ervaren. Hoewel de focus vaak ligt op het tarief, is het noodzakelijk om te verduurzamen vanwege wet- en regelgeving en financiële overwegingen. De transformatie van een 'focus op tarief' naar een 'focus op verlaging van de totale energieportefeuille' kan lastig zijn. Ondernemers missen vaak de kennis, middelen en tijd om zich te richten op energiebeheer en CO2-reductie.

Dit is onze aanpak

In vijf stappen naar volledige ontzorging in al jouw energiezaken.

Inzicht creëren

Onze energieanalist bezoekt jouw locatie voor een energiescan en we analyseren jouw energieverbruik aan de hand van meetdata.

Actieplan maken

We maken een actieplan met de Erkende Maatregelenlijsten (EML) als basis om te voldoen aan de Wet milieubeheer en om te besparen op je totale energieverbruik.

Inkoop van energie

We bepalen de beste inkoopstrategie voor je bedrijf en regelen nieuwe contracten. Bestaande contracten zeggen we voor je op. Je bespaart direct op je inkoopkosten.

Uitvoering actieplan

Je krijgt toegang tot ons energiemanagementplatform Censo.live. We ondersteunen je in de uitvoering van het actieplan. Hierna voldoe je aan de  Wet milieubeheer (Wm) en het besparen op je energieverbruik begint!

Continu verbeteren

Monitoring via Censo.live stelt je in staat je energieverbruik bij te sturen. Op nieuwe wet- en regelgeving spelen we voor je in als dat nodig is. We bespreken samen kansen om verder te verduurzamen.

Ons Merk Het DNA Van Censo (14.8 X 21 Cm) (Facebook Bericht (Liggend)) (1640 X 634 Px) (20)
Lianne Beekhuizen, teamleider energieadvies

“Gewoon goed geregeld!”

Contact