Vacature CO2 (-prestatieladder) adviseur

Help onze klanten hun organisaties toekomstbestendig te maken!

Leen Willems Hr Groot
Meer informatie
Leen
CENSO 0202 1640018

Een korte intro over ons toffe bedrijf en onze missie

Kom jij samen met ons organisaties en gebouwen verduurzamen? Censo is een club energieke professionals die klaar staan om zakelijk Nederland te verduurzamen. Onze focus ligt op het energieverbruik van organisaties en gebouwen maar daarnaast hebben we ook de kennis en intrinsieke motivatie om op andere vlakken organisaties volledig te kunnen verduurzamen. Dit doen we met bijna 200 kennisprofessionals vanuit verschillende locaties in een breed aantal sectoren en voor verschillende soorten bedrijven en overheden.
Het is ons doel om zakelijk Nederland te verduurzamen en de partner te zijn voor alle ondernemers en management teams die worstelen met alle energie en duurzaamheidsvraagstukken die nu en de komende jaren op hen af gaan komen. We beseffen ons dat dit een enorme opgave is en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een CO2 (-prestatieladder) adviseur.

Wij zijn een sterk groeiend bedrijf. Hierbij vinden wij het belangrijk om de ruimte te bieden aan een breed scala van werknemers. Wij geloven dat diversiteit binnen een organisatie leidt tot meer creativiteit, innovatie en een groot probleemoplossend vermogen. Elk perspectief is namelijk waardevol! Wij moedigen daarom kandidaten aan om te solliciteren ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, culturele achtergrond, afstand tot de arbeidsmarkt en seksuele geaardheid.

Hier ga je aan bijdragen

Je gaat organisaties begeleiden bij het toekomstbestendig maken van hun organisatie. Je leidt trajecten die starten met het uitvoeren van een CO2-footprint en vanuit daar ga je samen met het projectteam aan de slag met het bepalen van maatregelen en doelstellingen. Deze onderdelen verankeren we binnen de organisatie als CO2-managementsysteem. De organisatie heeft de keuze om dit ook nog door te trekken tot certificering voor bijvoorbeeld de CO2-Prestatieladder. Jouw resultaten zijn geen rapporten die onder in de la verdwijnen, maar concrete actieplannen die ervoor zorgen dat duurzaamheid echt geïntegreerd wordt in de gehele bedrijfsvoering.

Dit zijn een aantal van jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bedenkt creatieve, duurzame oplossingen en geeft advies;
 • Je stelt rapportages op naar aanleiding van de klantwens;
 • Je ondersteunt de klant bij het in praktijk brengen van het advies (implementatie);
 • Je zorgt voor een goede bedrijfsreputatie en je bent een excellente relatiebeheerder;
 • Je ontwikkelt jezelf, zowel persoonlijk en als adviseur qua vakkennis en competenties.

Dit ben jij

 • Naast je interesse in duurzaamheid, beschik je over uitstekende sociale en projectmanagement vaardigheden;
 • Je hebt een goede dosis organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid;

Uit onderzoek blijkt dat sommigen pas solliciteren als ze zich 100% in deze omschrijving herkennen, terwijl anderen dit al bij 60% doen. Ons advies is om bij twijfel gewoon te reageren.

En dit is wat wij bieden

 • De kans om jouw stempel te drukken op de verduurzaming van zakelijk Nederland en écht zichtbare impact te maken;
 • 25 vakantiedagen, op voorwaarde dat je er leuke verhalen over vertelt; met daarnaast de mogelijkheid om drie Christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-Christelijke feestdagen;
 • Enthousiaste, gezellige en ondernemende collega’s om mee te werken en van te leren, wij zijn de allerleukste energie en duurzaamheid experts van Nederland;
 • Een goed salaris, mobiliteitsregeling en pensioenregeling (zonder eigen bijdrage);
 • Vanaf dag 1 ruimte en vertrouwen om veel verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te nemen;
 • Een platte, informele organisatie waar je aantrekt waar je je lekker in voelt en een biertje of cola drinkt met de baas (die vooral niet zo genoemd wil worden);
 • Tijd om je collega’s te leren kennen tijdens een borrel, een potje darts of tafelvoetbal of een georganiseerde lunch;
 • Meerdere kantoorlocaties in Nederland; waarbij je vaste werkplek in Amersfoort of Oisterwijk is.

Meer informatie & solliciteren

Wil je meer weten over de functie? Lars Dijkstra (Teamleider) kan je hier alles over vertellen M. 06 39 13 01 46. Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief, of nog beter je motivatievideo, te sturen aan lars.dijkstra@censo.nl. Hoe meer je kunt delen over waarom jij bij Censo past en de reden dat je solliciteert, hoe beter.

"Bij Censo nemen we geen besluiten vóór elkaar maar mét elkaar. We bepalen samen de koers hoe onze missie te bereiken. Zo is iedereen betrokken. En dat maakt ons net even anders!",  Jos van Moerkerk, directeur.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leen Willems Hr Groot
Leen Willems, HR manager

"Bel me gerust, ik vertel je er graag meer over!"

Contact