Vacature L&D specialist

Help ons de Censo Academy verder uit te bouwen en het kennisniveau van onze collega's op peil te houden!

Leen Willems Hr Groot
Meer informatie
Leen
CENSO 0202 1628755

Een korte intro over ons toffe bedrijf en onze missie

Kom jij samen met ons organisaties en gebouwen verduurzamen? Censo is een club energieke professionals die klaar staan om zakelijk Nederland te verduurzamen. Onze focus ligt op het energieverbruik van organisaties en gebouwen maar daarnaast hebben we ook de kennis en intrinsieke motivatie om op andere vlakken organisaties volledig te kunnen verduurzamen. Dit doen we met bijna 200 kennisprofessionals vanuit verschillende locaties in een breed aantal sectoren en voor verschillende soorten bedrijven en overheden.

Het is ons doel om zakelijk Nederland te verduurzamen en de partner te zijn voor alle ondernemers en management teams die worstelen met alle energie en duurzaamheidsvraagstukken die nu en de komende jaren op hen af gaan komen. We beseffen ons dat dit een enorme opgave is en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een L&D specialist die het kennisniveau van onze snelgroeiende organisatie op peil houdt!

Wij zijn een sterk groeiend bedrijf. Hierbij vinden wij het belangrijk om de ruimte te bieden aan een breed scala van werknemers. Wij geloven dat diversiteit binnen een organisatie leidt tot meer creativiteit, innovatie en een groot probleemoplossend vermogen. Elk perspectief is namelijk waardevol! Wij moedigen daarom kandidaten aan om te solliciteren ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, culturele achtergrond, afstand tot de arbeidsmarkt en seksuele geaardheid.

Hier ga je aan bijdragen

Binnen Censo leiden we iedereen op tot duurzame adviseur van zakelijk Nederland, daarvoor zijn kennisdeling en ontwikkelprogramma’s essentieel. Jij bent verantwoordelijk voor het continue ophalen, vertalen, delen en borgen van die kennis die ons als organisatie experts maakt op het gebied van verduurzaming en energievraagstukken.

Dit zijn een aantal van jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Je brengt per afdeling de kennis en expertise in kaart die ontbreekt of juist geborgd en gedeeld dient te worden en weet dit te vertalen naar een divers leeraanbod. Denk daarbij aan kennissessies, digitale leerlijnen (via Studytube), een raamwerk van kennisniveaus en certificering of een kennisbank;
 • Je weet op basis van de strategie en commerciële doelstellingen van de organisatie prioritering aan te brengen tussen de verschillende vraagstukken op het gebied van kennisdeling en ontwikkeling.
 • Censo kent een eigen Censo Academy in Studytube, die jij beheert, verder uitbouwt en als belangrijke pijler van onze kennisorganisatie positioneert. Je houdt de (dagelijkse) ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid bij en maakt deze beschikbaar op de Censo Academy;
 • Je zorgt ervoor dat de kennis uit onze webinars gedeeld wordt binnen de organisatie en dat de kennis daarvan geborgd wordt.
 • Je bent een belangrijke factor in het realiseren dat kennisdeling en continu blijven leren onderdeel zijn van onze cultuur en dat wij als organisatie de expert op het gebied van verduurzaming in de energiewereld blijven;
 • Je werkt nauw samen met HR en leidinggevenden om de ontwikkelbehoeften van medewerkers en teams vorm te geven en coördineert externe trainingen en opleidingen.

Dit ben jij

 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau, en bij voorkeur een opleiding of werkervaring op het gebied van L&D;
 • Je vindt makkelijk je weg binnen een organisatie, zorgt voor verbinding en weet mensen te enthousiasmeren;
 • Je bent een prettige gesprekspartner en creëert overzicht;
 • Je bent leergierig en altijd op zoek naar manieren om je verder te ontwikkelen;
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid.

Uit onderzoek blijkt dat sommigen pas solliciteren als ze zich 100% in deze omschrijving herkennen, terwijl anderen dit al bij 60% doen. Ons advies is om bij twijfel gewoon te reageren.

En dit is wat wij bieden

 • De kans om jouw stempel te drukken op de verduurzaming van zakelijk Nederland en écht zichtbare impact te maken;
 • 25 vakantiedagen, op voorwaarde dat je er leuke verhalen over vertelt. Met daarnaast de mogelijkheid om drie Christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-Christelijke feestdagen;
 • Enthousiaste, gezellige en ondernemende collega’s om mee te werken en van te leren, want wij zijn de allerleukste duurzaamheids- en energie experts van Nederland;
 • Een goed salaris, reiskostenvergoeding en pensioenregeling (zonder eigen bijdrage);
 • Vanaf dag 1 ruimte en vertrouwen om veel verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te nemen;
 • Een platte, informele organisatie waar je aantrekt waar je je lekker in voelt en een biertje of cola drinkt met de baas (die vooral niet zo genoemd wil worden);
 • Tijd om je collega’s te leren kennen tijdens een borrel, een potje darts of tafelvoetbal of een georganiseerde lunch;
 • Meerdere kantoorlocaties in Nederland; waarbij je vaste werkplek in Oisterwijk of Amersfoort is.

Meer informatie & solliciteren

Wil je meer weten over de functie? Leen Willems (HR Manager) kan je hier alles over vertellen M. 06 43 41 39 48.
Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief (bonuspunten voor een motivatievideo) te sturen naar Leen, E. HR@censo.nl. Hoe meer je kunt delen over waarom jij bij Censo past en de reden dat je solliciteert, hoe beter.

"Bij Censo nemen we geen besluiten vóór elkaar maar mét elkaar. We bepalen samen de koers hoe onze missie te bereiken. Zo is iedereen betrokken. En dat maakt ons net even anders!",  Jos van Moerkerk, directeur.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Leen Willems Hr Groot
Leen Willems, HR manager

"Bel me gerust, ik vertel je er graag meer over!"

Contact