Laadpunt voor elke luxe vakantiewoning van Resort Arcen

Censo plaatste 55 laadpunten waardoor gasten voortaan kunnen laden bij hun vakantiewoning en niet meer naar de centrale parkeerplaats hoeven. 

Website LAADOPLOSSINGEN FOTO RESORT ARCEN

Resort Arcen is bekend om zijn aanbod van luxe vakantiewoningen. “Dat vraagt niet alleen om luxe voorzieningen in de woningen, maar ook om een bepaald serviceniveau. Een laadpunt bij de woning hoort daar ook bij.”, vertelt Robert Blok van Resort Arcen. Om dit te realiseren, zocht het vakantiepark naar een geschikte partner om de laadpunten te realiseren.

 

Resort Arcen

In 13 jaar tijd is onder leiding van Robert blok, directeur van Resort Arcen, het vakantiepark getransformeerd met luxe vakantiewoningen en voorzieningen. “Als je opereert in het luxe segment horen daar bepaalde faciliteiten bij. Wij vonden een laadpunt bij de woning daar absoluut bij horen. Zo kun je altijd je auto opladen en hoeven gasten niet naar een parkeerplaats waar deze voorzieningen centraal zijn aangelegd.”, aldus Robert Blok.

De luxe vakantiewoningen zijn voor een deel in eigendom van particulieren en het andere deel is in eigendom van Resort Arcen zelf. De verhuur van deze woningen is belegd bij Roompot. Eigenaren van deze luxe vakantiewoningen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden om te kunnen verhuren in een bepaalde categorie. Een laadpaal voor de woningtypen ‘Luxe’ en ‘Wellness’ is sinds kort toegevoegd aan deze voorwaarden zodat het vakantiepark vooroploopt in dit luxe segment en het zich kan onderscheiden van andere vakantieparken.

Aanvragen van de laadpunten

Censo maakte een website waar woningeigenaren informatie konden inwinnen over het type laadpaal, de prijzen en het realisatieproces. Men kon ook gelijk een laadpunt met een muurbevestiging of laadpunt op een paal bestellen. Robert Blok vertelt: “Dit was erg handig om te kunnen communiceren aan de woningeigenaren op het park. Samen met een informatieflyer en de website konden we alle woningeigenaren goed informeren en Censo heeft het hele aanvraag- en offerteproces voor ons uit handen genomen. Naast de huizen die de laadpaal konden aanvragen vanwege de gestelde voorwaarden aan het vakantiehuis stroomden ook aanvragen binnen van eigenaren waarvan de woning niet in dit luxe segment viel. Het aantal aanmeldingen heeft ons eigenlijk positief verrast. Wij hielden rekening met zo’n 25 a 30 aanvragen in deze eerste batch. Het werden er echter 55!”

Realisatie

Aanvankelijk zouden alle laadpalen in mei en voor de start van het hoogseizoen 2022 worden geplaatst. Door de latere levering van de laadpunten kwam daar wat vertraging in. Uiteindelijk was een nieuwe realisatiedatum in juli mogelijk, maar door het vakantieseizoen zijn in november 2022 alle 55 laadpunten geplaatst. In een week tijd en zonder overlast voor vakantiegangers is de realisatie afgerond. Censo deed hiervoor de volledige voorbereiding en projectbegeleiding en stuurde de onderaannemer aan die de installatie van de laadpunten deed. En nu de laadpunten operationeel zijn, verzorgt Censo ook het onderhoud en de transactieverwerking van de laadsessies.

Volgende ronde laadpunten

Nog niet alle vakantiewoningen zijn voorzien van een laadpunt. In het luxe segment zijn er nog zo’n 10 tot 20 woningen die moeten worden voorzien van een laadpunt. In een tweede ronde stelt Censo opnieuw de website beschikbaar voor het aanvragen van laadpunten voor eigenaren van vakantiewoningen in het luxe en ‘gewone’ segment die de laadbehoefte signaleren. Wie weet worden onze verwachtingen opnieuw overtroffen met vele aanmeldingen voor een laadpaal.

Job Censo
Job Geuverink, sales engineer

"Zullen we kennismaken?"

Contact