Zorgeloos laden

Bij Censo regelen we alles om jouw bedrijf te ontzorgen bij de realisatie, operatie en het beheer en onderhoud van (snel)laadpunten. Met onze kennis en ervaring leveren wij de beste laadoplossing voor jouw bedrijf.

Groen laden

Door de laadpunten slim aan te sturen zijn we in staat om auto's op het meest gunstige moment op te laden. Haal bijvoorbeeld meer financieel rendement uit je dynamische energiecontract door te laden als de prijzen laag zijn. Dit is ook het moment waarop er vaak veel groene stroom beschikbaar is. En wek je eigen stroom op met zonnepanelen? Dan stemmen wij het laadmoment af op de productie van de zonnepanelen.

Laden in netcongestie-gebieden

Heeft jouw bedrijf een laadbehoefte, maar is er geen capaciteit meer op de bestaande stroomaansluiting? Of loop je tegen het maximaal gecontracteerd vermogen aan? Wij stemmen de laadsessies af op de beschikbare capaciteit op de stroomaansluiting en in overeenstemming met het gebouw en primaire operationele processen.

Geïntegreerd laden

Laadpunten integreren in het totale energiesysteem levert meerwaarde op. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat er zo veel mogelijk van jouw eigen duurzaam opgewekte stroom gebruikt wordt voor het laden, ook in combinatie met een eventuele batterij. Naast sturen op duurzaamheid kan er ook worden gestuurd op dynamische stroomtarieven zodat de laadkosten lager zijn. Op basis van jouw wensen integreren wij de laadoplossing slim in het energiesysteem. 

Shutterstock 655475707

Full-service laden zonder eigen investering

Niet zelf investeren, maar toch de laadbehoefte voor jouw bedrijf invullen met een slimme laadoplossing? Wij nemen dan alles uit handen. Van ontwerp en realisatie tot financiering en beheer en onderhoud. Per kWh rekenen wij een vergoeding en de stroomkosten voor het laden vergoeden wij aan jou. Deze volledige exploitatie is onze meest complete service voor zorgeloos laden.

Zelf investeren en onze Full-service

Een uniek servicemodel waarbij jij zelf investeert in de laadpunten. Vervolgens kun je rekenen op complete ontzorging van het ontwerp- en installatieproces van de laadpalen en een all-in service voor operatie, eventuele toepassing van slim laden en beheer en onderhoud. De laadprijs per kWh bepaal je zelf om de gemaakte stroomkosten en je investering te dekken. Wij vragen een service fee per geladen kilowattuur. Je eigen laadpunten, maar volledig ontzorgd bij de installatie, operatie en beheer en onderhoud.

Dit is onze aanpak

In vier stappen naar de ideale laadoplossingen voor jouw bedrijf.  

Schouw op locatie, data-analyse en inventarisatie

Met de inzichten van een schouw op locatie, de data-analyse en inventarisatie van jouw behoeften en wensen, zijn we in staat een laadoplossing te ontwikkelen die helemaal past bij jouw bedrijf en groeiambities.

Optimaal laadprofiel en ontwerp bepalen

De inzichten uit de eerste stap leiden tot een laadprofiel. Dit laadprofiel is de basis van de toekomstbestendige en slimme laadoplossing voor jouw bedrijf die past binnen de bedrijfsoperatie.

Kies de beste totaaloplossing voor jouw bedrijf

Wij leggen een slimme en toekomstbestendige laadoplossing samen met een heldere kostenraming aan je voor die naadloos aansluit bij de behoeften en wensen van jouw bedrijf. Overtuigd van onze kennis en kunde? Je hoeft alleen nog ja te zeggen!

Realisatie, exploitatie en beheer

Wij verzorgen de volledige projectbegeleiding van installatie van de laadpunten, eventueel civiel werk.en de inbedrijfstelling. En vanaf het moment dat de laadpunten operationeel zijn, ontzorgen wij volledig in beheer en onderhoud en kunt u de laadsessies monitoren in Censo.live.

Full-service voor Cushman & Wakefield

Slimme laadpunten in de parkeergarage van kantoorgebouw Helix in Utrecht.

0

laadpunten

0

laadsessies per dag

0

laadpunten mogelijk

We geven graag antwoord op je vragen.

Wat is slim laden?

Slim laden is een breed begrip en kan verschillende betekenissen hebben. Het kan betekenen dat:  

  • Het laden wordt aangepast aan het energieprofiel van uw pand 
  • Het laden wordt afgestemd op lage tarieven van een dynamisch energiecontract 
  • Er plug-and-charge-functionaliteit is, de laadpaal herkent dan de auto en begint automatisch met laden 
  • Er gebruik wordt gemaakt van Vehicle-to-Grid-mogelijkheden 
  • Het laden aangepast wordt aan duurzame energieopwekking, bijvoorbeeld door gebruik te maken van eigen zonnestroom 
  • Er gebruik wordt gemaakt van static of dynamic load balancing 
  • Er gebruik wordt gemaakt van faseoptimalisatie 

We bespreken graag met jou wat belangrijk is voor jouw bedrijf. 

Wat is load balancing?

Load balancing kan worden toegepast om het beschikbare vermogen te verdelen. Dit kan op twee manieren. De eerste is static load balancing waarbij het beschikbare vermogen wordt verdeeld over de laadpunten. Bij dynamic load balancing wordt de capaciteit van de stroomaansluiting maximaal benut door het vermogen dynamisch te verdelen over de laders en bijvoorbeeld het bedrijfsgebouw. Vraagt het gebouw minder vermogen, dan gaat er meer vermogen naar de laders en vica versa. Deze vormen van slim laden helpen om overbelasting van de stroomaansluiting en/of een overschrijding van het gecontracteerd vermogen te voorkomen. Bovendien kan er meer uit de beschikbare capaciteit worden gehaald van de stroomaansluiting waardoor een verzwaring van de aansluiting kan worden voorkomen of uitgesteld. Met de huidige problematiek door netcongestie is het prettig om toch de laadbehoefte te kunnen invullen met deze vorm van slim laden.

Hoe kun je extra verdienen aan je laadpunten?

Je kunt zelf bepalen wat je gasten betalen aan de laadpaal. Wij regelen de afrekening en jij krijgt je de stroomkosten en winst maandelijks gestort.  Heb je een grotere hoeveelheid laders? Dan zijn HBE’s wellicht nog een extra verdienmodel. Hernieuwbare Brandstof Eenheden (HBE's) kunnen worden gecreëerd wanneer schone brandstoffen worden gebruikt voor mobiliteit. Bedrijven die conventionele brandstoffen verkopen, tonen interesse in het aankopen van HBE's om te voldoen aan regelgeving met betrekking tot schone mobiliteit. Dit kan met name interessant zijn voor klanten met laadpunten die veel kWh leveren aan elektrische voertuigen. Wij zijn er om u te helpen bij het creëren en verkopen van HBE's. 

Kan Censo bestaande laadinfrastructuur overnemen?

Ja, onze service is niet afhankelijk van specifieke architectuur, fabrikant of configuratie. Daarom kunnen wij onze service aanbieden voor alle laadpunten.

Kan ik ook alleen laadpunten kopen, zonder service?

Wij geloven in we sterk in totaalontzorging van de laadoplossing en optimalisatie met andere energiestromen, waardoor je groen en betaalbaar kunt laden. Daarom bieden wij onze laadpunten alleen aan met service.

 

Job Censo
Job Geuverink, sales engineer

“Zullen we snel kennismaken?”

Contact

Onze klanten aan het woord

Meer klantverhalen en nieuws