Vacature Duurzame Klantadviseur

Help onze klanten met verduurzamen!

Leen Willems Hr Groot
Meer informatie
Leen
CENSO 0202 1639846

Een korte intro over ons toffe bedrijf en onze missie

Kom jij samen met ons organisaties en gebouwen verduurzamen? Censo is een club energieke professionals die klaar staan om zakelijk Nederland te verduurzamen. Onze focus ligt op het energieverbruik van organisaties en gebouwen maar daarnaast hebben we ook de kennis en intrinsieke motivatie om op andere vlakken organisaties volledig te kunnen verduurzamen. Dit doen we met bijna 200 kennisprofessionals vanuit verschillende locaties in een breed aantal sectoren en voor verschillende soorten bedrijven en overheden.

Het is ons doel om zakelijk Nederland te verduurzamen en de partner te zijn voor alle ondernemers en management teams die worstelen met alle energie en duurzaamheidsvraagstukken die nu en de komende jaren op hen af gaan komen. We beseffen ons dat dit een enorme opgave is en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. We zijn daarom op zoek naar een Duurzame Klantadviseur.

Wij zijn een sterk groeiend bedrijf. Hierbij vinden wij het belangrijk om de ruimte te bieden aan een breed scala van werknemers. Wij geloven dat diversiteit binnen een organisatie leidt tot meer creativiteit, innovatie en een groot probleemoplossend vermogen. Elk perspectief is namelijk waardevol! Wij moedigen daarom kandidaten aan om te solliciteren ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, culturele achtergrond, afstand tot de arbeidsmarkt en seksuele geaardheid.

Hier ga je aan bijdragen

Je bent verantwoordelijk voor het beheren, uitbouwen en verduurzamen van onze meer dan 4000 klanten, samen met jouw collega Klantadviseurs.

Dit zijn een aantal van jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Je onderhoudt contact met jouw klanten door ze te bezoeken, bellen of door elkaar in Teams te ontmoeten;
 • Je werkt vanuit een accountplan zodat je weet wanneer en waar jouw contact impact heeft op je doelen;
 • Vanuit dit contact borg je tevredenheid bij je klant over de huidige producten, en doe je voorstellen voor nieuwe producten of diensten;
 • Je begrijpt de wereld van je klant, en zorgt dat je voorstel en dienstverlening daar naadloos op aansluit;
 • Je bent dagelijks op weg om je jaardoelen te halen: retentie, klanttevredenheid, cross- en upsell en de strategische verkoop van duurzame diensten en producten;
 • Met hulp van onder andere onze eigen Censo Academy zorg je dat je kennis over energie en duurzaamheid altijd actueel is, zodat je een volwaardige kennispartner bent voor je klant.

Dit ben jij

 • Je bent sales gedreven en je hebt een hart voor duurzaamheid (of je wilt je hier graag in ontwikkelen)!;
 • Klanten vertrouwen je door je vermogen om goed te luisteren;
 • Wanneer de behoefte van je klant helder is maak je een scherpe analyse, zodat je een van onze duurzame diensten aanbiedt die exact passen bij de behoefte van je klant;
 • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau (en dat is niet hetzelfde als je opleidingsniveau);
 • Je bent tenminste 36 uur per week beschikbaar.

Uit onderzoek blijkt dat sommigen pas solliciteren als ze zich 100% in deze omschrijving herkennen, terwijl anderen dit al bij 60% doen. Ons advies is om bij twijfel gewoon te reageren!

En dit is wat wij bieden

 • De kans om jouw stempel te drukken op de verduurzaming van zakelijk Nederland en écht zichtbare impact te maken;
 • 25 vakantiedagen, op voorwaarde dat je er leuke verhalen over vertelt; met daarnaast de mogelijkheid om drie Christelijke feestdagen om te ruilen voor drie niet-Christelijke feestdagen;
 • Enthousiaste, gezellige en ondernemende collega’s om mee te werken en van te leren, wij zijn de allerleukste energie en duurzaamheid experts van Nederland;
 • Een goed salaris, mobiliteitsvergoeding en pensioenregeling (zonder eigen bijdrage);
 • Vanaf dag 1 ruimte en vertrouwen om veel verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te nemen;
 • Een platte, informele organisatie waar je aantrekt waar je je lekker in voelt en een biertje of cola drinkt met de baas (die vooral niet zo genoemd wil worden);
 • Tijd om je collega’s te leren kennen tijdens een borrel, een potje darts of tafelvoetbal of een georganiseerde lunch;
 • Een kantoor in Oisterwijk, Nieuwegein, Nijmegen, Amersfoort, Goes, Almelo of thuis.

Meer informatie & solliciteren

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief (bonuspunten voor motivatie video) te sturen aan Leen, E. HR@censo.nl. Hoe meer je kunt delen over waarom jij bij Censo past en de reden dat je solliciteert, hoe beter.

Je hebt een gesprek met Maurice (manager klantadvies) en Jos (directeur Censo) en dan volgt nog een tweede gesprek. Daarna kun je snel starten!

"Bij Censo nemen we geen besluiten vóór elkaar maar mét elkaar. We bepalen samen de koers hoe onze missie te bereiken. Zo is iedereen betrokken. En dat maakt ons net even anders!",  Jos van Moerkerk, directeur.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Leen Willems Hr Groot
Leen Willems, HR manager

"Bel me gerust, ik vertel je er graag meer over!"

Contact